Informatii Generale

Utilizatorii nu au nevoie de conturi pentru a vizualiza anunturile sau datele de contact ale vanzatorilor. Toate instrumentele pentru afisare/filtrare/cautare anunturi sunt disponibile fara cont; Conturile sunt necesare numai persoanelor sau firmelor care vor sa posteze anunturi.
MotoGaraj este si va fi intotdeauna un serviciu GRATUIT, oricand puteti crea un cont si posta anunturi in cateva minute fara nici un cost.

Utilizarea Site-ului

Prima pagina a site-ului contine in bara de sus butoanele de "Autentificare" si "Inregistrare", sub acestea, tot in header se gaseste si butonul "Adauga Anunt", dupa care urmeaza campul unde puteti introduce textul pentru cautare. Urmeaza zona de continut, unde se gasesc link-urile categoriilor de anunturi in partea stanga si anunturile in partea dreapta.

CATEGORII \ SUBCATEGORII

Aceste pagini au anunturile in partea dreapta, ele pot fi sortate in functie de Cele mai vechi/Cele mai noi, Cele mai scumpe/Cele mai ieftine si Cele mai afisate; In partea stanga pot fi casite subcategoriile aferente categoriei principale, iar deasupra lor este un link cu numele "Filtre". Acesta va ajuta sa gasiti cu usurinta motocicleta pe care o doriti.
Puteti filtra anunturile dupa diferite criterii, de exemplu la categoria Motociclete aveti filtre pentru:
- Categoria Motocicletei (Standard/Naked, Sport, Enduro, Touring, Chopper, etc.)
- Numarul maxim de Kilometri
- Anul de fabricatie (ex. minim 2005; maxim 2005; intre 2001 si 2005; -> pot fi alese limite inchise sau deschise)
- Capacitate Cilindrica (minim; maxim sau valoare intre anumite limite, la fel ca la an)
- Putere (minim; maxim sau valoare intre anumite limite, la fel ca mai sus)
- Pret (minim; maxim sau valoare intre anumite limite, la fel ca mai sus)
- Culoare
- Stare (Produs Nou sau Second Hand)
- Locatie
Fiecare categorie principala are filtre in functie de caracteristicile produselor care pot fi postate in ele.

Daca setati filtre pe o categorie, in momentul in care accesati o subcategorie a ei, filtrele sunt aplicate automat (ex. Setati un pret maxim de 3000 EUR si Capacitatea Cilindrica de 600cmc in categoria moto, apoi accesati subcategoria Ducati unde se va pastra pretul maxim de 3000 EUR si capacitea maxima de 600cmc; Daca mergeti apoi la categoria Scutere nu se va prelua nici un filtru insa daca veti reveni la Motociclete, filtrele vor reveni); Filtrele vor fi valabile in categoria in care au fost setate pe durata intregii sesiuni de lucru, atata timp cat nu le stergeti dumneavoastra. Modificarile asupra filtrelor au efect numai dupa apasarea butonului "Aplica Filtre".

Anunturi

Pagina de anunturi contine date tehnice pe banda alba din stanga, iar fotografiile, descrierea produsului si datele de contact in partea din dreapta.
In sectiunea contact puteti da click pe numele celui care a postat anuntul pentru a accesa pagina de profil (a utilizatorului sau a firmei).
Numarul de telefon sau adresa de mail nu sunt afisate decat partial, dar pot fi afisate in intregime daca dati click pe sageata cu fundal albastru din dreapta lor.

Inregistrare

La inregistrare trebuie sa alegeti tipul de cont (Persoana Fizica/Persoana Juridica), trebuie sa alegeti un username de minim 5 caractere (caracterele acceptate sunt litere mici, cifre si caracterele speciale "-" si "_"), trebuie sa introduceti numele, adresa de e-mail (pe care veti primi e-mail-ul de confirmare) si trebuie setata o parola. Evident, trebuie sa fiti de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului fapt ce va fi confirmat cu bifarea casutei de la sfarsitul formularului de inregistrare.
Dupa ce toate acestea au fost facute, va trebui sa apasati pe butonul "Inregistrare", dupa care daca toate datele au fost introduse corect, va fi afisat mesajul: "Contul a fost creat. Am trimis un e-mail pentru activarea lui pe < email > In cazul in care nu ati primit mesajul, verificati si folderele SPAM/JUNK inainte de a folosi optiunea de retrimitere a lui."
Urmatorul pas este verificarea casutei de e-mail si activarea contului prin click pe link-ul de activare din mesaj. Dupa acestea, va puteti autentifica.

Autentificare

Autentificarea se face pe baza e-mail-ului cu care v-ati inregistrat (sau a username-ului setat) si a parolei.

Adauga Anunt

Primul pas pentru adaugarea unui anunt este sa dati click pe una din cele 6 categorii din partea stanga a paginii dupa care in partea dreapta vor fi afisate campurile care trebuiesc completate pentru anunturile din acea categorie. Unele categorii contin rubrica "Adauga Campuri Speciale"; Aici pot fi introduse numai informatii pereche (de tipul Caracteristica - Valoare; ex. pentru o geaca doriti sa scrieti marimea. Scrieti Marime in primul camp si XXL in cel de-al 2-lea camp), care vor aparea in partea stanga in pagina anuntului (la caracteristici produs). Dupa ce completati toate campurile trebuie sa dati click pe butonul "Continua", si veti fi condusi pe pagina unde uploadati imaginile si setati datele de contact. Dupa ce ati completat tot ce trebuie, nu mai aveti decat sa dati click pe "Finalizare".

Setarile Contului

In meniul setari aveti niste rapoarte sumare cu privire la contul dumneavoastra (anuturi active, vizualizari, etc); sub rapoarte este sectiunea unde puteti face modificari la notificarile pe care se trimit pe e-mail.
La sectiunea "Date Generale" se completeaza datele dumneavoastra de contact. Daca veti completa aceste date, nu va mai fi nevoie sa le scrieti la fiecare adaugare de anunt.
Firmele au in plus sectiunea "Optiuni Firme" unde se pot gasi setari utile doar pentru persoanele juridice.

Anunturile Mele

Aici puteti admnistra anunturile dumneavoastra. Daca aveti foarte multe anunturi aveti posibilitatea de a cauta in acestea. Puteti Alege sa Dezactivati/Modificati/Promovati/Afisati unul dintre anunturile dumneavoastra. In aceasta interfata puteti vedea valabilitatea anunturilor, numarul de solicitari pentru e-mail sau numar de telefon pentru fiecare anunt, numarul de vizualizari si ce anunturi sunt promovate.

Anunturi Inactive

Interfata aceasta este similara cu cea de la "Anunturile Mele"; Aici aveti optiunea de stergere definitiva a anuntului si puteti Activa/Prelungi/Modifica/Afisa anuntul.

Modifica Anunt

In partea dreapta se regasesc campurile de date ce pot fi modificate iar in partea stanga imaginile. Puteti seterge sau adauga imagini si puteti selecta imaginea principala pentru anunt.